Hvad er specifikationerne for polyestertyper?

- Mar 26, 2019-

Polyester stof er en slags stof, der er almindeligt i tøj og liv. Men hvad er specifikationerne for polyesterstof? Kender du den grundlæggende sammensætning af polyester? Polyethylenterephthalat, molekylær formel [-OC-Ph-COOCH2CH20-] n, også kendt som polyesterfiber (PET), dets langkædede molekyle har en kemisk struktur af H (OCH2COCOCO) NOCH2CH2OH, og den relative molekylvægt er generelt omkring 18.000-25.000.

Faktisk er der stadig en lille mængde monomerer og oligomerer til stede. Disse oligomerer har en lav polymerisationsgrad og er til stede i en cyklisk form.

Polyethylenterephthalat kan opnås ved polykondensation af terephthalsyre (PTA) og ethylenglycol (EG) ved direkte esterificering for at opnå ethylenterephthalat 9BHET).

polyester fabrics

1. Varmebestandig polyester fremstilles ved smeltespinding, og den dannede fiber kan opvarmes og smeltes yderligere, hvilket er en termoplastisk fiber.

Polyester har et højere smeltepunkt og en mindre specifik varmekapacitet og termisk ledningsevne, så varmebestandigheden og varmeisoleringen af polyesterfiberen er højere. Det er det bedste blandt syntetiske fibre.

2. God elasticitet. Elasticiteten er tæt på den af uld, og når den strækkes med 5% til 6%, kan den næsten helt genvindes. Rynkebestandigheden er bedre end andre fibre, det vil sige, stoffet er ikke rynket, og den dimensionelle stabilitet er god.

Elasticitetsmodulet er 22 til 141 cN / dtex, hvilket er 2 til 3 gange højere end det for nylon. Polyesterstof har høj styrke og elastisk opsving, så det er slidstærkt, rynkefri og ikke-jern.

3. God termoplasticitet og dårlig smeltestabilitet. Polyester er det mest varmebestandige stof i syntetiske stoffer på grund af dets glatte overflade og tætte indre molekyler. Det er termoplastisk og kan laves i plissede nederdele med lange pletter.

Samtidig har polyestervævet en dårlig modstand mod smeltning, og det er let at danne huller i tilfælde af sod eller Mars. Derfor bør slid undgå kontakt med cigaretstød, gnister osv.