Forbehandling af linnetilbehør

- Jun 19, 2018-

1) Direkte udskrivning af reaktive farvestoffer: Direkte udskrivning af reaktive farvestoffer har en fase metode og en tofase metode. Ved udskrivning ved enfasemetode justeres farvestoffet, den oprindelige pasta, alkalimidlet og det kemiske hjælpestof i en farvestof, og efter tryk og tørring omsættes farvestoffet med fiberen ved dampning eller bagning og vaskes derefter med vand og sæbe. Tofasetrykmetoden er ikke at tilføje noget alkalimiddel i trykpastaen. Efter at trykket er tørret, dampes alkaliet, og farvestoffet reageres med fiberen og vaskes derefter med vand og soppes for at fuldføre trykprocessen.

2) Direkte udskrivning af uopløselige azofarvestoffer: Farvet basisprintmetode og phenoltryksmetode. Den farvebaserede udskrivningsmetode er den mest anvendte metode i fabrikken. For det første primeres den kinesiske lin-bomuldsstofproducentens phenolopløsning, derefter anvendes den diazotiserede farvestof til at fremstille papirmassen, og derefter vaskes den uprintede phenoliske phenol. gå med.

3) Stabil uopløselig azofarvestryk direkte udskrivning: Ved hjælp af farvestoffer, hjælpestoffer, originalpasta mv. Til fremstilling af en farvepasta til kinesiske linned bomuldsstofproducenter til at udskrive og tørre efter farvebehandling, vask derefter sæbe, vask og afslut printningen behandle.

4) Direkte udskrivning af vat farvestoffer: fuld-materiale trykning og suspension print. Hele materialetrykmetoden er at farve farvestoffet, reduktionsmidlet, hjælpemidlet og den oprindelige pasta i en farvepasta til den kinesiske linned bomuldsstofproducent til at udskrive og efter tørring for at udføre reduktionsdampning. Ved dampning reduceres farvestoffet til leuco-farvet fiber og oxideres derefter, soppes, vaskes og tørres for at fuldføre trykprocessen. Ved suspensionstrykmetoden fremstilles farvestoffet og den oprindelige pasta i en farvestof. Efter udskrivning og tørring dampes opløsningen bestående af polstringsreducerende middel og kaustik soda hurtigt, farvestoffet reduceres, og fiberen farves, og derefter udføres oxidationen og sæbningen. Vaskning og tørring er udskrivningsprocessen afsluttet.

5) Direkte udskrivning af opløseligt vandfarve: Farvestoffet, natriumnitrit, hjælpemiddel og originalpasta fremstilles i en farvepasta, der er trykt på den kinesiske linned bomuldsstofproducent. Efter tørring er den fortyndede svovlsyreopløsning polstret, og efter at være blevet ventileret skylles den med koldt vand. Neutraliser med let alkali, kog, vask og tør derefter.

6) Direkte udskrivning af maling: Malingen er et farvestof, der er uopløseligt i vand, og det kan ikke farve fiberen selv. Malingen fremstilles i en farvepasta sammen med et bindemiddel, et tværbindingsmiddel, en emulgeret pasta og andre hjælpestoffer, trykt på en kinesisk linned bomuldsstofproducent, tørret, bagt mv., Og klæbemidlet påføres kinesisk linned bomuldsstof. En polymerfilm dannes på fabrikanten for at mekanisk klæbe belægningen til fiberen. Farveudskrivningsprocessen er enkel og kræver generelt ikke vask af vand. Det er velegnet til trykning af forskellige fibre kinesiske linned bomuldsstof fabrikanter og blinde kinesiske linned bomuldsstof fabrikanter.

4. Organiser

Efterbehandling er en proces, der bruger fysiske eller kemiske midler til at forbedre kendskabet og udseendet hos kinesiske tekstilfabrikanter, forbedre deres ydeevne eller give en særlig funktion. Efterbehandling af bomuld Kinesisk sengetøj bomuldsstof fabrikanter fokuserer primært på de bløde, fugtabsorberende og åndbare egenskaber af bomuldsfibre, hvilket gør dem mere egnede til brugskrav eller til specielle formål.

Producenter af bomuld Kinesisk sengetøj bomuldsstoffer omfatter både mekaniske og kemiske aspekter. Den førstnævnte har tentering, kalandering, elektro-optisk, prægning og mekanisk forkrympning. Sidstnævnte har en blød finish, stiv efterbehandling, hvidbearbejdning efterbehandling til den primære anti-krympning og anti-krympende efterbehandling.

1) Stretching: Kinesiske linned- og bomuldsstofproducenter har oplevet den kinesiske linned bomuldsstofproducents meridional spænding under blegning og trykning, som har været udsat for mange mekaniske mekaniske spændinger. Bred ujævnhed, ujævne kanter og skudt skævt. For at overvinde ovennævnte mangler skal kinesiske linned og bomuldsstofproducenter passere tenten. Afslutningen er baseret på den karakteristiske karakter, at bomuldsfibre har visse plasticiteter i våd tilstand. Under tørringsprocessen justeres warp- og skudgarnene i den kinesiske linned bomuldsstof fabrikant, og den kinesiske linned bomuldsstof producentens bredde trækkes til den angivne størrelse. , for at opnå en stabil form effekt.

2) Kalendring, elektro-optisk og prægning: Kalandrering, elektro-optisk og prægning er slutningen af udseendet og udseendet af kinesiske linnedstoffabrikanter. Calendering refererer til brugen af mekanisk tryk for at krympe og præge den crepede uld under varme og fugtige forhold, så overfladen af den kinesiske linned bomuldsstofproducent bliver glat og glat, og temperaturens omvendte proces af lys reduceres og forbedres. glans. Elektro-optisk er et skråstreg på overfladen af kinesiske linned og bomuldsstofproducenter for at forbedre glansen af kinesiske linned og bomuldsstofproducenter. Prægningen er et tredimensionelt prægemønster på overfladen af en kinesisk linned bomuldsstof fabrikant.