Hvordan skal gardiner rengøres

- Jul 10, 2019-

Brug en fjederstøv og en støvsuger til forsigtigt at fjerne støv fra forhængets overflade, før du fjerner gardinerne. Brug professionelle værktøjer til at fjerne gardinerne, brug ikke brute kraft til at fjerne gardinstoffet, eller det er let at rive gardinerne. Blødgøringsgardiner: Når gardinerne er gennemvædet, skal vaskemidlet vælges i henhold til materialet. Det anbefales generelt at bruge neutralt rengøringsmiddel til at suge gardinerne. Syre eller alkaliske rengøringsmidler vil forårsage visse skader på fibermaterialerne inde i gardinerne. Blødgøringstid i henhold til gardinmaterialet er ikke den samme, normalt blødgøring mellem 15 minutter og 60 minutter. Hvis det blødgøres i varmt vand under blødgøring, kan det reducere blødgøringstiden og gøre det lettere at rengøre.


Vaskegardiner : Flanel, silkestoffer og nogle kvalitetsstoffer er ikke egnede til vaskemaskiner. Det anbefales at vaske dem for hånd eller sende dem til renseri. Da sådanne stoffibre er relativt tynde, hvis der anvendes mekaniske vaskemetoder, er det let at forårsage fiberbrud og beskadige gardinstofets struktur. Tørring af gardiner: Alle bærer normalt tøj og ved, at farven på tøjet bliver misfarvet efter direkte eksponering, og tøjet er dybest set tørt. Gardinerne vaskes som tøj, og hvis de udsættes for solen i lang tid, er de lette at misfarve. Forsøg derfor at vælge et ventileret sted at tørre og lad gardinerne tørre.


Fløjlsgardinerne deformeres let. Når gardinerne rengøres, blødlægges først i en neutral rengøringsopløsning eller et alkalisk specielt rengøringsmiddel, og fjern pletterne på forhængets overflade forsigtigt for hånd. De vaskede gardiner placeres på skrå hylderne for at skabe fugt. Automatisk tørring af dryp, undgå tørring med en bøjle, og dryppens tyngdekraft deformerer let gardinet.


Det er ikke svært at vaske gardinerne , men for at undgå vask og rengøring anbefales det at sende dem til en speciel butik til vask af gardiner. Da prisen ikke er dyr, er prisen på gardiner af forskellige materialer forskellige. Forberedelsen til gardinrensning skal ske godt. Nogle gardiner kan vaskes direkte med vaskemaskinen, og nogle specielle materialer kan kun vaskes med hånden.