Sådan rengør du stofsofa effektivt

- Feb 14, 2020-

I de senere år bliver stofsofa mere og mere populær. Folk kan lide dets smukke design og behagelige siddende. Men når det kommer til rengøring af tøjsofaer, ryster mange på hovedet. Hvis der ikke er mad i stofsofaen, bliver den ikke kun beskidt, men også let beskadiget. Her er nogle tip til rengøring af stofsofa.

Først og fremmest bør tøjsofa støvsuges regelmæssigt. Hvis du kan støvsuge en gang om ugen, skal du også tage højde for armlæn, ryglæn og spalte i sofaen. Naturligvis kan håndklæder også bruges til at rengøre sofaen. Brug imidlertid en støvsuger ikke en sugebørste for at forhindre stoffet i at blive fluffy på grund af beskadigelse af den vævede tråd på det vævede stof. Derudover bør yderligere sugning undgås. Dette kan medføre, at fletningen trækkes af. Det anbefales at overveje at bruge en lille støvsuger til rengøring.
For det andet skal du vaske sofaen en gang om året med vaskemiddel, men bagefter skal vaskemidlet vaskes helt af, ellers er det mere sandsynligt, at der kommer snavs. Hvad angår valget af rengøringsmiddel, kan du vælge et specielt vaskemiddel, der indeholder blegningsmiddel. Nogle silicagel-sprayer har støvtæt effekt og kan sprøjtes en gang om måneden.
Stofsofa med kappe kan rengøres generelt. Blandt dem kan det elastiske dæksel vaskes i husholdningsvaskemaskinen, mens det større bomulds- eller linnedæksel kan bringes til tøjet. Det skal bemærkes, at nogle fleksible jakker er lette at tørre og ikke har brug for strygning, når man stryger jakker. Selv hvis du har brug for strygning, skal du også overveje stoffets udseende, så den indvendige side af strygejakken er mere velegnet. Hvis jakken er bomuld, er den ikke egnet til strygning.