Hvordan man skelner bomuldslinnestof

- Oct 30, 2019-

Den nemmeste måde at identificere stoffets sammensætning er forbrænding, og bomuldslinnestof er ingen undtagelse. Metoden er at tage en klædestreng indeholdende vrid og skud i stofens sømkant, antænde den med ild, observere tilstanden af den brændende flamme, lugte lugten af garnet efter afbrænding, se resten efter afbrænding, så for at bedømme, om det stemmer overens med stoffets sammensætning markeret på tøjets holdbarhedsmærke for at identificere ægtheden af stoffets sammensætning. Da bomuld og hamp blandes, har de også egenskaber som bomuld og linned

Bomuldsfiber og hampfibre ligger lige tæt på flammen og brænder hurtigt, flammen er gul, blå røg, der er generelt ikke noget kagefænomen, og til sidst bliver det pulver. (bomuld og hamp er naturlige ingredienser. Generelt bliver de naturlige ingredienser pulver efter forbrænding.) Efter afbrænding vil stoffer med andre kemiske komponenter agglomerere eller danne partikler.

Generelt er bomuldslinnestof hovedsageligt bomuldsvarp og hamp-vævet vævet stof, så dets tekstur vil være relativt fast, med en bedre fornemmelse af drapning, og dens håndfølelse vil være blødere end for rent hampestof, som vil føles relativt glat, og det sarte bomuldslinnestof føles køligere, og linnestoffet med flere hampkomponenter føles lidt ru. De fleste af dem er dog lette og tynde, hvilket er velegnet til sommer- og efterårstøj som helhed. Dets udseende opretholder den unikke ru og lige stil af hampestof og har de bløde egenskaber af bomuldsstof, som er fint, rent og ikke let at fluff.