Hvordan skal gardiner rengøres og vedligeholdes

- Sep 21, 2019-

Gardiner er en af dekorationer i moderne stuer. De langhængende gardiner er forurenet af støv og skal rengøres. Følgende rengøringsmetoder er meget nyttige for husmødre.

Curtain

Bløde persienner

Denne slags gardin er en slags gardin, der bruges mest i familien i øjeblikket. Først skal du lukke vinduet, sprøjte lidt vand eller polere på det og derefter tørre det med en klud, der kan holde gardinet rent og lyst i lang tid. En blød børste kan bruges til forsigtigt at aftørre gardinsnoren. Hvis gardinet er meget beskidt, kan du dyppe kluden i lidt varmt vand for at opløse vasken, eller du kan bruge en lille ammoniakopløsning til at tørre.

Gardiner lavet af lærred eller l inen

Denne slags gardin er vanskelig at tørre efter rengøring. Derfor er det ikke egnet at vaske direkte i vand. Svamp skal dyppes i varmt vand eller sæbeopløsning og ammoniakopløsningsblanding til aftørring. Det kan rulles op efter tørring.

Rullegardin

Træk først det beskidte rullegardin ned, glat det og tør det af med klud. Rullens centrum er normalt tom. En lang pind kan bruges til at fjerne støvet ved at strække ind og dreje kontinuerligt med fnug i den ene ende.

Gardiner lavet af elektrostatisk flokkende klud

Denne slags gardin er ikke let beskidt og behøver ikke at vaskes regelmæssigt. Men hvis du er nødt til at være opmærksom på rengøring, skal du ikke gnide eller pensle den i vand, bare brug bomuldsklud dyppet i alkohol eller benzin til at tørre den forsigtigt, hvis flanelletten er for våd, skal du ikke dreje den kraftigt for at forhindre nakkehår i at falde af og påvirke skønheden. Den rigtige rengøringsmetode skal være at trykke på vandet med begge hænder eller lade det tørre naturligt for at opretholde det oprindelige udseende af flokkning.

Gardiner lavet af almindelig klud

For nogle gardiner lavet af almindelig klud kan de skrubbes med våd klud eller vaskes i rent vand eller vaskemaskine ved traditionelle metoder.

Østrigske blonder gardiner

Dette er et trendy gardin på nuværende tidspunkt. Ved rengøring er det nødvendigt at bruge en støvsuger til først at suge støvet ud og derefter feje det forsigtigt med en blød fjerbørste. Det skal bemærkes, at du ikke skrå den dekorative blonder.