Stoffet af tøj Bomuld, spandex, polyester og bomuld, forskellen mellem forskellige stoffer

- Feb 28, 2020-

Bomuld
Almindeligvis kendt som bomuld. Fiberen bruges til tekstil og quilt. Bomuldsfiber har høj styrke, god luftgennemtrængelighed, ringe modstandsdygtighed mod rynker og dårlig træk egenskab; den har god varmemodstand, kun for hamp; den har dårlig syrebestandighed og er modstandsdygtig over for fortyndet alkali ved stuetemperatur; det har god affinitet til farvestoffer, let at farve, komplet kromatogram og lys farve. Stof af bomuldstype henviser til stoffet lavet af bomuldsgarn eller bomulds- og bomuldstypisk kemisk fiberblandet garn.
Egenskaber ved bomuldsstoffer:
1. Det har stærk hygroskopicitet og stor svind, ca. 4-10%.
2. Alkali- og syrebestandighed. Bomuldsklud er meget ustabil overfor uorganisk syre, selv meget fortyndet svovlsyre vil ødelægge det, men organisk syre er svag, næsten ingen destruktiv virkning. Bomuldsklud er mere alkali-resistent. Generelt har fortyndet alkali ingen indflydelse på bomuldsklud ved stuetemperatur, men styrken af bomuldsklud vil formindskes efter stærk alkalieffekt. Den "merceriserede" bomuldsklud kan opnås ved behandling af bomuldsklud med 20% kaustisk soda.
3. Lysbestandighed og varmemodstand er almindelige. I solen og atmosfæren oxideres bomuldsdugen langsomt, hvilket reducerer styrken. Bomuldsklud bliver beskadiget ved langtidsvirkning ved høj temperatur, men det kan modstå kortvarig højtemperaturbehandling på 125 ~ 150 ℃.
4. Mikroorganisme har ødelæggende virkning på bomuldsstof. Det er ikke modstandsdygtigt over for skimmel.
Bomuldsfiber
Bomuldspolyester er en slags stof blandet med bomuld og polyester. Den indeholder lidt mere bomuld. Egenskaberne ved bomuldspolyester har både fordelene ved bomuld og polyester. Vil bomuldsfiber være en blanding af bomuld og nylon? Bomuldsfiber er en slags modificeret polypropylenfiber. Kerneabsorptionseffekten af bomuldsfiber gør den blød, varm, tør, hygiejnisk og antibakteriel. Super bomuldsfiberundertøj, badekåbe, T-shirt og andre produkter, der er udviklet og produceret ved hjælp af model, har fordelene ved varmekonservering, vandabsorption, fugtledning, hurtig tørring, antibakterielle egenskaber og andre egenskaber.
spandex
Spandex er forkortelsen af polyurethanfiber, som er en slags elastisk fiber. Det er yderst elastisk og kan strække sig 6-7 gange, men det kan hurtigt vende tilbage til sin oprindelige tilstand med forsvinden af spændinger. Dens molekylstruktur er en kædelignende, blød og strækbar polyurethan, som forbedrer dens egenskaber ved at forbinde med det hårde kædesegment.
Spandex har fremragende elasticitet. Styrken er 2-3 gange højere end for latexfiber, den lineære densitet er også finere, og den er mere modstandsdygtig over for kemisk nedbrydning. Spandex har god syre- og alkalimodstand, svedemodstand, modstand mod havvand, rensemodstand og slidstyrke. Spandex bruges normalt ikke alene, men en lille mængde af det blandes ind i stoffet. Denne type fibre har egenskaberne af både gummi og fiber, hvoraf de fleste bruges i kernespundet garn med spandex som kerne. Det har også spandex-nøgen silke og vridende silke lavet af spandex og andre fibre. Det bruges hovedsageligt i forskellige varpstrikede, skudstrikede stoffer, vævede stoffer og elastiske stoffer.
Polyesterfiber
Terylen er en vigtig række syntetiske fibre, som også er handelsnavnet for polyethylenterephthalat-polyesterfiber, hovedsageligt brugt til tekstil. Dacron, almindeligvis kendt som "Dacron" i Kina, er vidt brugt til fremstilling af beklædningsstoffer og industriprodukter. Polyester har fremragende formbarhed. Det flade, fluffy eller plisserede polyestergarn eller stof dannet efter indstilling kan vare i lang tid efter at være vasket mange gange i brug. Polyester er en af de tre syntetiske fibre med den enkleste teknologi og billigere pris. Derudover har den stærk og holdbar, god elasticitet, ikke let at deformere, korrosionsbestandig, isolering, sprød, let at vaske og tørre osv., Som folk elsker.