Hvad med bakterierne i sovestoffet

- Jun 25, 2019-

Tøjsofaer gør ikke kun stuen mere indbydende, men også blød og behagelig. Sammenlignet med lædersofaer er stoffibrene dog mere tilbøjelige til at fastholde støv og snavs og er mere tilbøjelige til fugtabsorption. Hvis det ikke rengøres ofte, kan stofsofaen avle skimmel og mider, hvilket kan have indflydelse på helbredet.

sofa

Regelmæssig fjernelse af støv hver uge

Ifølge eksperter er det vigtigste at holde sofaen ren en gang om ugen for at holde sofaen ren. Brug først et tørt håndklæde til at slå, fjern støvet og tør derefter af kluden med et vådt håndklæde. Hvis du bruger en støvsuger, vil støvfjernelseseffekten være bedre, men brug ikke sugebørsten, men undgå også sugningen med ekstra stort sug, ellers kan tråden blive revet af. Støvsugeren kan udstyres med en flad spids for at justere sugningen til medium styrke for at fjerne støv fra sofaens spalter. Armlænene, puder og spalter i sofaen er alle områder, der kræver fokus på rengøring.


Dekontaminering hemmelig opskrift

Når overfladen på sofaen er farvet, skal du bruge en ren klud eller vandbaseret rengøringsmiddel til at tørre udefra til indersiden, indtil pletten er fjernet, men skrub ikke med rigeligt vand for at forhindre, at vand trænger ind i det indre lag af sofaen, hvilket får rammen inde i sofaen til at blive deformeret af fugt. Let at avle skimmel. Derudover skal sofadækslet fjernes og rengøres en gang om året. Det er nødvendigt at være opmærksom på, at rengøringsmidlet skal vaskes grundigt væk, ellers er det mere modtageligt for snavs. Når vejret er fint, skal du fjerne de aftagelige puder, puder osv. I solen for at fjerne fugt og dræbe skimmel.